Overslaan en naar de inhoud gaan

iPhone-gebruikers met iOS 12.1.2 ondervinden wifi-problemen

Een groeiend aantal iPhone-bezitters geeft aan dat hun toestel na de iOS 12.1.2-update problemen heeft met wifi-verbindingen. Vorige week maakten gebruikers al melding van moeilijkheden met mobiele data, bellen en sms’en. Apple heeft nog niet gereageerd op de kwesties.
iPhone 6, Apple

Op sociale media zoals Twitter en online fora als Reddit klagen iPhone-eigenaren van over de hele wereld over iOS 12.1.2. De update werd vorige week uitgebracht omdat Turkse gebruikers problemen ondervonden met mobiele data. iOS 12.1.2 moest dat oplossen maar lijkt de bug juist naar veel meer iPhones te brengen. Sinds Kerst maken gebruikers melding van problemen met het sturen en ontvangen van sms’jes, de totstandbrenging van telefoongesprekken en mobiel datagebruik. Nu stromen er ook klachten binnen over de wifi-verbinding van de iPhone, merkt onder andere Forbes op.

Wifi-problemen leiden tot ergenis 

Verschillende soorten iPhones met iOS 12.1.2 kampen met uiteenlopende wifi-klachten. De wifi-verbinding valt plots weg en is daarna niet meer te herstellen, het wifi-wachtwoord zou fout zijn of de wifi-optie zou helemaal niet meer in te schakelen zijn. Een iPhone 8-gebruiker die sinds vorige week iOS 12.1.2 draait, laat aan AG Connect weten dat zijn telefoon regelmatig de wifi-verbinding verliest maar die wel weer herstelt.

Apple heeft nog geen oplossing

De iPhone opnieuw opstarten of zelfs terugzetten naar de fabrieksinstellingen helpt volgens gedupeerden niet. Apple zegt op Twitter dat het gebruikers wil helpen via privéberichten, maar draagt geen oplossing aan. Volgens kenners is er namelijk nog geen oplossing, waardoor het aan te raden is om voorlopig niet te updaten naar iOS 12.1.2. 

Forbes schrijft dat de fabrikant werkt aan iOS 12.1.3 maar weet niet wat de update met zich meebrengt. Of de problemen met wifi, mobiele data, bellen en sms’en met iOS 12.1.3 worden opgelost, is daarom nog niet bekend.     

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in