Overslaan en naar de inhoud gaan

'iPhone 5 wordt grootste lancering smartphone ooit'

Peter Misek, werkzaam bij investeringsbank Jefferies, ziet een “aanzienlijke en zeer vruchtbare voedingsbodem” voor het succes van de komende smartphone van Apple, die in de volksmond alvast iPhone 5 is gedoopt. Hij schrijft dat in een vrijdag gepubliceerd onderzoeksrapport.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Aflopende abonnementen zorgen voor grote potentiële vraag

Dat er zo’n grote potentiële vraag naar de iPhone 5 is, leidt Misek af uit abonneecijfers. In het tweede halfjaar loopt wereldwijd het contract van 170 miljoen smartphonegebruikers bij hun telecombedrijf af. Daar zijn 30 miljoen mensen bij die nu al een iPhone hebben.
Volgend jaar bereiken nog eens 440 miljoen abonnees het einde van de looptijd van hun contract. Van hen bellen er nu 85 miljoen met een iPhone.

Jefferies verwacht dat Apple medio september een voorraad van 15 miljoen iPhone 5-toestellen heeft opgebouwd. Volgens de geruchten onthult Apple de nieuwe smartphone op 12 september. Misek sluit zich bij die datum aan. Hij verwacht dat Apple dan ook een kleinere tablet, de iPad Mini, introduceert.

Productie iTV zou in volle gang zijn

De analist van Jefferies gaat in het rapport ook in op geruchten over plannen van Apple op de tv-markt. Er zijn volgens Misek aanwijzingen dat de productie van een zogeheten iTV in volle gang is. Waarschijnlijk kan de lancering in het 4e kwartaal plaatsvinden, nog op tijd voor de feestdagen aan het eind van het jaar.

Maar het is nog denkbaar dat Apple de introductie van de iTV om verschillende redenen uitstelt tot begin 2013, denkt Misek. Een reden kan zijn dat de fabrikant liever niet 3 enorme productlanceringen samenbalt in het 4e kwartaal. Het kan ook zijn dat Apple iets nieuws wil overhouden voor 2013 naast de gebruikelijke opfrisbeurten van iPad en iPhone.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in