Overslaan en naar de inhoud gaan

iOS, OS X en Windows gaan ook aan de auto-update apps

Apple en Microsoft volgen daarbij het voorbeeld van Google, dat deze mogelijkheid al geruime tijd aanbiedt in Android en ChromeOS.
iOS 11 op iPhone en iPad
© Apple
Apple

Apple biedt de mogelijkheid in OS X aan met de introductie van Mavericks en op mobiele apparatuur met iOS 7. Microsoft stopt de auto-update in Windows 8.1. De functie is alleen van toepassing op de apps die in de Modern-interface draaien. Ook bij OS X is de functie beperkt. Alleen de toepassingen die via de Mac App Store zijn geïnstalleerd, kunnen automatisch worden aangepast.

Niet iedereen gediend van auto-update

Het automatisch aanpassen is een belangrijk wapen in de strijd tegen malware, doordat veiligheidslekken snel kunnen worden gedicht op alle apparatuur waarop de software is geïnstalleerd. Handmatige aanpassingen blijken de beheerders toch vaak uit te stellen of helemaal te vergeten. De auto-update staat in veel gevallen standaard aan, maar kan worden gedeactiveerd.

Het automatisch aanpassen leidde nog al eens tot discussie omdat veel mensen vinden dat zij eigenaar van het toestel zijn en daarom zelf willen bepalen welke code er op het toestel wordt geïnstalleerd. Zij gaan wel voorbij aan het feit dat misbruik van een ongepatcht lek ook nogal eens leidt tot handelingen op hun apparatuur waar ze geen controle over hebben.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in