Innovatie & Strategie

Netwerken
SpaceX raket

Internetsatellieten succesvol gelanceerd

SpaceX kijkt terug op geslaagde lancering van de eerste satellieten van het wereldwijd dekkende internetnetwerk Starlink.

24 mei 2019

SpaceX kijkt terug op geslaagde lancering van de eerste satellieten van het wereldwijd dekkende internetnetwerk Starlink.

Het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft met succes vijf minisatellieten in een baan om de aarde gebracht. Die moeten gaan zorgen voor een verbinding voor snel internet op aarde en op termijn ook in de ruimte.

Het project van het bedrijf van ondernemer Elon Musk heeft de naam Starlink gekregen. In totaal moeten hiervoor nog tientallen soortgelijke satellieten gelanceerd worden. Totale kosten zijn omgerekend bijna 2,7 miljard euro.

Winstgevendheid verhogen

Musk denkt met de bouw van het netwerk een bedrijfsonderdeel te ontwikkelen dat de winstgevendheid van SpaceX kan verhogen. Het bedrijf heeft al toestemming om deze internetdienst in de Verenigde Staten op de markt te brengen.

De Falcon 9-raket, die vertrok vanaf lanceerbasis Cape Canaveral in de staat Florida, had naast de mini-satellieten nog 55 andere satellieten aan boord die elk ongeveer 225 kilo wegen. Daarmee had deze raket de zwaarste lading van alle vluchten in de geschiedenis van het bedrijf.

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
1
Reacties
Lowlander 24 mei 2019 12:15

"....In totaal moeten hiervoor nog tientallen soortgelijke satellieten gelanceerd worden...."
I.m.o. AG zit er een paar nullen naast, Musk zelf en de media noemen een totaal van ca. 10.000 satelieten.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.