Overslaan en naar de inhoud gaan

Internetbureaus boeren goed

PIBN baseert zich op cijfers die afkomstig zijn van 62 grootste internetbureaus, die alle lid zijn van de branchevereniging. Internetbureau’s, ook wel aangeduid als ‘full service bureaus’, houden zich traditioneel bezig met het voor klanten
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock
  • ontwikkelen van online strategieën en concepten
  • functioneel en grafisch siteontwerp
  • realiseren van websites

Om lid te mogen worden van PIBN moeten bedrijven zich in ten minste twee van deze gebieden bewezen hebben, ten minste drie jaar actief zijn en een jaaromzet van ten minste 1 miljoen euro behalen.

Voorspelling waargemaakt

Directeur Jonas Nouwen van PIBN: “We hebben de omzetvoorspellingen van vorig jaar waargemaakt, wat niet alleen betekent dat de branche gezond is. We hebben ook in 2011 producten voor onze klanten opgeleverd die door miljoenen mensen dagelijks worden gebruikt.”

De nettowinstmarge van de PIBN-leden lag in 2011 op 9,2 procent van de omzet. De kosten voor externe inkoop, van onder ander freelancers, stegen van 15 procent in 2010 naar 21 procent van de omzet in 2011. PIBN denkt dat haar leden de stijgende lijn dit jaar zullen vasthouden. Ze verwachten een groei in bestedingen van circa 16 procent en een winstgevendheid van circa 12 procent. Daarbij verwachten zij dat de inzet van flexibele arbeidskrachten op het niveau blijft van 2011.

Platform Internet Bureaus Nederland is de branchevereniging van naar eigen zeggen de beste internetbureaus. Gezamenlijk vertegenwoordigen ze de Nederlandse online industrie. PIBN behartigt de belangen van haar leden en stimuleert actief de professionaliteit, transparantie en het creatief en innovatief vermogen van de branche.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in