Internetbedrijf genomineerd voor studentenprijs

1 augustus 2008
Zes jongeren zijn genomineerd voor de Studenten Ondernemers Prijs 2008. Een van hen is de 21-jarige Danny Mekic’ uit Amsterdam, die nog voor zijn afstuderen elf mensen aan het werk heeft bij zijn internetbedrijf Domeinbalie.nl.

Als volleerd ondernemer timmert Mekic’, die rechtsgeleerdheid studeert, aan de weg met een via het ANP verspreid persbericht waarin hij zijn kersverse bedrijf in het zonnetje zet. Hij begon al in 2002 op 15-jarige leeftijd met Domeinbalie.nl op de zolderkamer van het ouderlijk huis, toen nog onder de naam Interlize.NET. Inmiddels is het bedrijfje geprofessionaliseerd en sinds 2006 gevestigd in een kantoorpand in Amsterdam-Osdorp. De afgelopen twee jaar is het aantal werknemers gegroeid van twee naar elf.

Domeinbalie.nl levert diensten op het gebied van domeinregistratie en internethosting. Daarnaast geeft het adviezen over internet. Het bedrijf gaat er prat op de prijzen laag te houden door zoveel mogelijk processen te automatiseren en klanten hun zaken online te laten regelen.

De prijs voor de beste studentenondernemer van 2008, die is bedacht door wervingsbureau ImpressiveGreenApple, zal op 4 september worden uitgereikt. De winnaar ontvangt vijfduizend euro, beschikbaar gesteld door dagblad De Pers. De StuOP wil met de prijs studenten aanmoedigen die naast een voltijdstudie succesvol een eigen bedrijf runnen en ook anderen stimuleren tot het ondernemerschap.

Naast Domeinbalie zijn dit jaar nog vijf ondernemende studenten genomineerd uit 58 inzendingen. Van hen houdt Motifive zich bezig met de ontwikkeling van opvouwbare producten, geeft MTcompany trainingen in snellezen en geheugentechnieken, wil South Sea Exclusive marktleider worden met het kweken van langoesten in Zuid-Oost Azië, maakt Memoria Media videoregistraties van uitvaarten en verkoopt VoetbalTravel.nl online geheel verzorgde reizen naar voetbalwedstrijden in het buitenland.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.