Beheer

Netwerken

Internet: zoekmachine blijft cruciaal

21 september 2012

Hoofdrol voor internetten

Smartphones en tablets worden met afstand het meest gebruikt voor het traditionele websurfen en e-mailen. Bellen speelt tegenwoordig bij smartphones een ondergeschikte rol.

Veel ingangen

Huishoudens met internet gebruiken gemiddeld 5,3 methoden om een website te benaderen. Voor smartphone- en tabletgebruikers, die met apps een extra ingang hebben, ligt dat op 5,0 respectievelijk 5,7. Maar afgezien van de apps is er geen fundamenteel verschil tussen de verschillende platforms in de populariteit van de beschikbare methoden om een weg te banen op het internet.

 

Zoekmachine blijft van belang

Uit een peiling onder tabletgebruikers valt af te leiden, dat het intypen van het webadres per saldo weinig zal groeien. Het snelst groeit het gebruik van bookmarks, maar kenmerk daarvan is dat je al op de doelsite moet zijn om die te kunnen aanmaken. Ongeveer evenveel respondenten denken meer gebruik te gaan maken van koppelingen in apps dan van de zoekmachine. Maar gezien de voorsprong die de zoekmachine al heeft bij het vinden van de weg op internet, blijft zoekmachine­optimalisatie van groot belang.

 


Bron: Keala Research

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!