Overslaan en naar de inhoud gaan

Internet Explorer-tsaar verlaat Microsoft

Dean Hachamovitch was tot nu toe een veelgeziene presentator bij de introductie van nieuwe Windows-versies waar geheid ook een nieuwe versie van Internet Explorer aan gekoppeld is. Hij neemt afscheid na 24 jaar trouwe dienst bij Microsoft waarvan sinds 2003 in functie als hoogstverantwoordelijke voor de ontwikkeling van Internet Explorer.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Terugblikkend in een interview met GeekWire, zegt Hachamovitch dat hij de zaken in 2006 echt verknoeid heeft. In 2003 was Microsoft er in geslaagd de dominante positie in de browsermarkt van Netscape over te nemen, maar daarna werden verkeerde keuzen gemaakt. Dat gaf concurrerende browsers als Mozilla's Firefox de wind in de zeilen.

Ondanks pogingen van Hachamovitch om grote moderniseringsstappen te maken met Internet Explorer, bleef de perceptie toch altijd dat de Microsoft-browser achterliep bij de vernieuwingen die concurrenten aanbrachten. Webontwikkelaars hekelen ook de manier waarop het Microsoft-team de heersende standaarden naar eigen inzicht interpreteerde waardoor het altijd nodig was specifieke IE-aanpassingen in de websitecode aan te brengen om de site op de juiste manier te tonen in deze browser.

Te lang gewacht

Hachamovitch werd bijna een jaar geleden al ontheven van zijn functie in het Internet Explorer team. Hij werd daarna chief data scientist. Hij zegt dat het bedrijf sterk veranderd is sinds hij er in 1990 in dienst trad. Hij zegt nu 'een verandering te lang te hebben uitgesteld'.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in