Overslaan en naar de inhoud gaan

Internet Explorer 9 beschikbaar in eerste testversie

Het voordeel van het nieuwe ontwerp uit zich vooral in het verwerken van complexe grafische elementen. De browser maakt optimaal gebruik van de grafische hardwareversnelling van moderne pc's. Tijdens een demonstratie tijdens de MIX 10-conferentie in Las Vegas liet Dean Hachamovitz, leider van het IE-team, zien hoe IE9 Googles Chrome en Mozilla Firefox het nakijken gaf bij het afspelen van video's en een spelletje met een complexe grafische achtergrond.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Ook maakt de browser gebruik van een nieuwe JavaScript-engine met de codenaam Chakra, die pagina's wel tot vier keer sneler kan laden dan IE8. Microsoft bevestigde de ondersteuning in IE9 van een aantal HTML5-specificaties zoals CSS3, scalable vector graphics (SVG), XHTML-parsing en de video- en audiostandaard H.264/MPEG4 en MP3/AAC-codecs.

Hachamovitz liet tevens zien dat de browser ook goed werkt in combinatie met een goedkope laptops. "De prestaties van IE9 zijn goed, maar worden beter op betere hardware". De browser kan overigens alleen overweg met besturingssystemenversies hoger dan Vista SP2.

Hoe de tijdlijn naar de officiële versie van IE9 verloopt wilde Hachamovitz niet kwijt. Voorlopig streeft het IE-team er naar elke 8 weken een nieuwe versie met aanpassingen beschikbaar te hebben voordat een bètaversie uitkomt.

IE9 heeft nu een score van 55 op de schaal van 100 in de ACID3-webstandaardentest, 10 punten beter dan IE8. Op de vraag of Microsoft ooit de 100 gaat halen zoals sommige andere browsers (Chrome), zei Hachamovitz: "In de testmethodiek wordt gekeken naar verschillende technologieën waarvan sommige zelfs nog niet uitontwikkeld zijn. Het gaat ons om het streven dat ontwikkelaars code nog maar een keer hoeven te schrijven en dat die hetzelfde werkt in alle browsers op elk platform."

Standaardenorganisatie W3C zegt blij te zijn met de ondersteuning door Microsoft van de nieuwe standaarden en de deelname aan de HTML-werkgroep.

Microsoft benadrukte het werk met de opensourcegemeenschap te willen uitbreiden. Zo zal Microsoft investeren in het ontwikkelen van de jQuery JavaScript Library en de mogelijkheden van jQuery gebruiken in ASP.NET.

De testversie van Internet Explorer 9 is op te halen op de Testdrive-site van Microsoft.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in