Overslaan en naar de inhoud gaan

Intel steekt 125 miljoen in starters geleid door vrouwen of minderheden

Het investeringsfonds krijgt een budget van 125 miljoen dollar, dat over de komende vijf jaar wordt uitgezet. De zet van Intel is opmerkelijk, wat omvang betreft. Er zijn verschillende andere initiatieven in Silicon Valley maar hun budgetten vallen in het niet bij dat van Intel. Lisa Lambert, die leiding geeft aan het nieuwe investeringsfonds, benadrukt dat het niet gaat om een sociaal fonds. "We verwachten te investeren in bedrijven van hoge kwaliteit en we verachten dat zij het goed gaan doen.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

" Het fonds is overigens maar een klein onderdeel van Intel Capital. Dit investeringsvehikel heeft zo'n 50 miljard dollar uitstaan bij zo'n 1400 bedrijven in 57 landen.

Intel CEO Brian Krzanich lost met deze stap een eerste deel in van de belofte die hij begin dit jaar tijdens de Consumer Electronics Show deed om meer dan 300 dollar te investeren in het stimuleren van diversiteit onder talentvolle medewerkers in de ICT-industrie.

Onderdeel van het plan is dat Intel zich nadrukkelijker gaat richten op scholen om vrouwen en minderheden enthousiast te maken voor een carrière in de ICT. Krzanich demonstreerde dat het streven naar diversiteit vruchten afwerpt. Dit jaar heeft het bedrijf al twee maal zoveel vacatures vervuld uit de beoogde groepen.

Fonds accepteert investeringsverzoeken wereldwijd

Intel omschrijft het begrip minderheden in dit geval als mensen uit de bevolkingsgroepen Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse Amerikanen en de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika (native Americans). Het fonds richt zich overigens op startersbedrijven wereldwijd.

Lambert wijst er in een interview met Venturebeat op dat de helft van de bevolking uit vrouwen bestaat en vrouwelijke leiding heel gebruikelijk is in andere sectoren dan de ICT. "Wij zien een gebrek aan betrokkenheid in de hele industrie. Wij willen een katalysator zijn."

Het fonds start met een investering van in totaal 16,7 miljoen dollar in vier bedrijven: Brit + Co, CareCloud, Mark One, Venafi.



Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in