Beheer

Infrastructuur

Infrastructuur: geleidelijke verschuivingen

16 november 2012

Desktop-pc over zijn hoogtepunt heen

Desktop-pc’s zijn nog in 89 procent van de bedrijven te vinden. Maar er is wel een duidelijke afname in het aantal waarneembaar. In bijna driekwart van de gevallen wordt een deel van de medewerkers uitgerust met een laptop. En in meer dan één op de vijf bedrijven lopen ook al medewerkers met een tablet rond.

 

Eigen servers niet meer vanzelfsprekend

Bedrijfsautomatisering van enige omvang was lange tijd ondenkbaar zonder de aanschaf van een server. Hosting- en cloudoplossingen hebben dat veranderd. Meer dan de helft van de kleinere bedrijven doet het anno 2012 zonder servers in eigen huis. Ook bij grote bedrijven is dat niet ongewoon meer.

 

Mail meestal buiten de deur

Bedrijven die hun eigen mailserver in huis hebben, zijn inmiddels duidelijk in de minderheid. Webmail en vooral de faciliteiten van internet­serviceproviders zijn meer in trek.

 

Virtualisatie vooral op de server

Bij de wat grotere bedrijven wordt inmiddels volop gebruik gemaakt van virtualisatieoplossingen. Met name het combineren van werklasten op de server is populair. Het grote aandeel kleinere bedrijven drukt de gemiddelden naar 14, 6 en 5 procent voor respectievelijk server-, desktop- en applicatie­virtualisatie.

 

Bron: Keala Research

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!