Overslaan en naar de inhoud gaan

ICT-sector sterkste groeier in mkb

Ruim zestig procent van de ICT-bedrijven in het midden- en kleinbedrijf vindt dat het beter met hun bedrijf gaat dan vorig jaar. De omzet en het aantal medewerkers stijgen het sterkst van alle sectoren binnen het mkb.
Groei omzet
© Pixabay CC0 Public Domain
Pixabay CC0 Public Domain

Dat blijkt uit een peiling van MKB-Nederland die door Panteia en De Ondernemer.nl is gehouden onder circa 600 bezoekers van de Week van de Ondernemer. De 20ste editie van de Week van de Ondernemer gaat morgen van start in de Jaarbeurs in Utrecht.

Voor de hele mkb-sector geldt dat een meerderheid van 56 procent vindt dat het beter met hun bedrijf gaat dan vorig jaar. Bij ruim een derde (35 procent) van de mkb-bedrijven is de situatie vergelijkbaar met een jaar geleden. Een kleine minderheid van 9 procent vindt juist dat het slechter gaat.

De ICT-sector verwacht ook flinke vooruitgang in omzet en werkgelegenheid. Daarin scoort deze branche het hoogst. De ICT-ondernemers denken dit jaar een omzetstijging te boeken van 6,7 procent, terwijl het gemiddelde in het mkb 6 procent is. Bovendien verwachten de ICT-mkb’ers 5,3 procent meer medewerkers in dienst te nemen dit jaar. Dat is aanzienlijk meer dan het gemiddelde

Voornaamste belemmering die ondernemers in hun bedrijfsvoering ervaren, is het vinden van goede medewerkers. Daarnaast wordt de regelgeving door de overheid als een grote belemmering gezien.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in