Overslaan en naar de inhoud gaan

ICT Automatisering verbetert zich

In absolute getallen liet de omzet van ICT Automatisering het eerste halfjaar een daling zien, van 40,2 miljoen euro in de eerste helft van 2012 naar 39,6 miljoen euro dit jaar. Maar die vergelijking wordt wat vertekend doordat ICT Automatisering inmiddels zijn activiteiten in het Duitse Neustadt heeft verkocht.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Ook het feit dat de eerste helft van 2012 meer werkbare dagen telde dan de eerste helft van 2013 en de afronding van enkele bijzondere projecten in 2012 maken dat de directie zich geen zorgen maakt over de terugval in omzet. Gecorrigeerd voor deze drie factoren zou er namelijk sprake zijn geweest van een groei van bijna 5 procent.

Dat ICT Automatisering een goed eerste halfjaar achter de rug heeft, blijkt ook uit het bedrijfsresultaat. Dat steeg naar 1,9 miljoen euro, een toename met 0,5 miljoen ten opzichte van de eerste helft van 2012. Netto hield ICT Automatisering daar 1,3 miljoen euro winst aan over.

ICT Automatisering let ook scherper op de indirecte kosten. Die zijn teruggebracht van 24 naar 21 procent van de omzet. Dat is deels ook gerealiseerd door personeelsreductie. Eind juni 2013 had ICT Automatisering in voltijds medewerkers uitgedrukt 749 personen in dienst. Eind juni 2012 waren dat er 776.

Concentratie op specifieke branches werkt

Ceo Carlo D'Agnolo constateert dat ICT Automatisering zijn koers in de juiste richting verlegd heeft: “De ingezette strategie met de focus op verticals heeft in de eerste jaarhelft van 2013, ondanks een markt die nog steeds gekenmerkt wordt door terughoudendheid op het gebied van investeringen, reeds een positieve impuls gegeven. De Verticals Machine & Systems en Industrial Automation hebben in navolging van het eerste kwartaal een goed resultaat laten zien. Ook de Vertical Logistics liet ten opzichte van de eerste helft van 2012 een verbeterd resultaat zien."

Het resultaat van de Vertical Automotive is een stuk beter, in Nederland een positief en in Duitsland een sterk verbeterd resultaat, echter vooralsnog niet positief. Gedurende het eerste halfjaar is een aantal additionele maatregelen genomen om dit resultaat zo snel mogelijk naar breakeven te brengen. "De performance van InTraffic was stabiel terwijl de resultaten van Improve Quality Services teleurstellend waren. Dit werd met name gedreven door het uitstellen van trainingen door bedrijven in de huidige economische situatie, aldus Agnolo.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in