Overslaan en naar de inhoud gaan

iCentre, Dixons en MyCom maken doorstart

iCentre, Dixons en MyCom, onderdelen van de vorige week deels failliet verklaarde BAS Group, maken een doorstart onder de nieuwe eigenaar Relevant Holdings. Dat meldde de koper maandag, zonder op financiële details in te gaan.
iCentre logo
© iCentre
iCentre

Relevant Holdings is onder meer eigenaar van de telecomketens Optie1, Phone House en Typhone.nl. Met de doorstart blijven alle 24 iCentre-winkels, ruim dertig Dixons-zaken en 22 MyCom-filialen open, evenals de webwinkels van deze ketens. Naar verwachting kan ongeveer de helft van de meer dan duizend werknemers zijn baan behouden.

Flinke groei Relevant

Eerder dit jaar nam Relevant de tweehonderd Nederlandse winkels van Phone House over. Met de aankoop van de zaken van BAS Group stijgt het aantal winkels van Relevant in Nederland naar bijna 350. Relevant maakte maandag ook bekend de aan iCentre verbonden verzekeraar Harmony over te nemen. Dat bedrijf richt zich onder meer op schade- en diefstalverzekeringen voor consumentenelektronica.

Relevant zal toestemming voor de overnames aanvragen bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

BAS Group maakte eind september bekend faillissement te hebben aangevraagd voor iCentre, Dixons en MyCom. Dixons, dat werd opgericht in 1975, is veruit de grootste keten, met circa 650 medewerkers verdeeld over 88 winkels. In de 38 computer en hard- en softwarewinkels van MyCom werkt 350 man en bij de 24 zaken van Apple-dienstverlener iCentre, dat in 2013 al eens failliet werd verklaard, nog eens 190.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in