IBM werkt met Linux-leveranciers aan 'Microsoft-vrije' desktop

6 augustus 2008
IBM bundelt zijn krachten met Canonical (Ubuntu), Red Hat en Novell om gezamenlijk te komen tot een 'Microsoft-vrije' desktopcomputer. Het is de bedoeling dat de hardwarepartners van deze Unix-leveranciers vanaf volgend jaar voorgeladen pc's gaan verkopen met een bundel van de Linux-versie van hun leverancier, gecombineerd met IBM's gratis pakket Lotus Symphony en eventueel Lotus Notes en Sametime.

Ook zouden de lokale distributeurs wereldwijd hun eigen applicaties voor verticale markten moeten toevoegen, gemaakt met Lotus Expeditor. IBM stelt in zijn persbericht dat op deze wijze een veel betere prijs/prestatieverhouding ontstaat dan bij computers die met Microsoft-technologie (Windows en Office) werken. Ook zou Linux minder veeleisend zijn waar het de hardware betreft.

IBM had zijn onderdelen van voornoemde softwarebundel al verenigd onder de naam Open Collaboration Client Solution (OCCS) en stelt dat de belangstelling daarvoor 'dramatisch' snel groeit.

De open-sourceontwikkelingen laten Microsoft niet onberoerd. Het bedrijf zegt in zijn vorige week verschenen jaarverslag dat open-souresoftware een stevige concurrent is geworden. "In antwoord daarop zijn we versies van onze producten aan het ontwikkelen met beperkte functionaliteiten die voor lagere prijzen verkocht zullen worden dan de standaardversie", meldt het rapport.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.