IBM richt cloud opnieuw in

1 november 2010
IBM wijzigt zijn strategie voor het aanbieden van clouddiensten. Het bedrijf probeert hiermee zijn belangrijkste klanten in beweging te krijgen.

IBM heeft zijn cloud-aanbod opgedeeld. Tot nog toe probeerde het bedrijf zijn klanten in een keer hun data en processen over te laten hevelen naar een cloudgebaseerde dienstverlening. Vooral de grote klanten bleken moeite te hebben met die overstap.

Nu biedt IBM individuele datacentrumdiensten als clouddienst aan zodat een geleidelijke overstap mogelijk is. Bedrijven kunnen de clouddiensten integreren met de traditionele dienstverlening in hun datacentrum. Het cloud-aanbod verhuist bij IBM dan ook naar de divisie Services, nu al goed voor 60 procent van de omzet.

Duidelijke visie ontbrak
Interne meningsverschillen over de te volgen richting hebben het kiezen van een duidelijke strategie de afgelopen jaren in de weg gestaan, zegt Erich Clementi, senior VP Global Technology Services van IBM in The Financial Times. Clementi kreeg 2 jaar geleden de opdracht cloud computing binnen het bedrijf goed op de rails te zetten.

IBMs aandacht voor de cloud-strategie past in ontwikkeling van de grote technologieleveranciers, zoals Microsofts introductie van Azure.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.