Overslaan en naar de inhoud gaan

IBM pakt voedselbesmetting aan met blockchain

IBM gaat samenwerken met Nestle, Unilever en de Amerikaanse supermarkt Walmart om voedselbesmetting tegen te gaan. De samenwerking zal plaatsvinden via blockchain. Dat maakt IBM bekend in een persbericht.
© IBM.
IBM.

IBM staat de voedselgiganten toe haar blockchainnetwerk te gebruiken om de bron van het besmette product te achterhalen, schrijft nieuwszender CNBC. De technologie zou in de toekomst bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden bij voedselbesmettingen als fipronil in eieren.

Vertrouwde omgeving

Naast Walmart, Nestle en Unilever doel Dole (van de ananas) en Driscoll’s (van de aardbeien en de frambozen) mee aan de samenwerking. Volgens IBM is blockchain de manier om voedselbesmetting tegen te gaan. ‘Blockchain zorgt voor een vertrouwde omgeving voor alle transacties’, schrijft het bedrijf in een persbericht.

Met behulp van blockchaintechnologie kan de tijd om informatie over het besmette product te verzamelen worden teruggebracht van zeven dagen naar 60 minuten, stelt IBM.

Volgens IBM is toegang tot informatie over voedsel in de praktijk lastig. Het bedrijf wijt dat aan een gebrek aan transparantie. ‘Het kan weken duren voordat het exacte moment van besmetting wordt geïdentificeerd. Dat heeft vaak vergaande gevolgen zoals additionele ziektes, voedselverspilling en de economische gevolgen van terugroepacties.’

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in