Overslaan en naar de inhoud gaan

Huawei rukt op in Europese smartphonemarkt

Over de eerste drie kwartalen kwam de verkoop uit op 26 miljoen stuks, waarmee het eindtotaal van vorig jaar al voor de belangrijke feestdagenperiode in december is overtroffen.

Samsung blijft de grootste

Samsung blijft volgens Canalys de grootste speler in de genoemde regio, met een marktaandeel van 37 procent, gevolgd door Apple dat goed is voor 15 procent van alle verkochte smartphones. Huawei volgt de Amerikaanse iPhonemaker inmiddels op de voet met een marktaandeel van 14 procent.

Waar Huawei tot voor kort vooral met relatief goedkope smartphones zijn plek probeerde te veroveren, mengt het bedrijf zich de laatste tijd nadrukkelijk in de strijd aan de bovenkant van de markt. Dat is ook de consument in West-Europa opgevallen. Vooral daar zitten de verkopen van de Chinese mobieltjesmaker stevig in de lift. Dat gaat voornamelijk ten koste van concurrenten als Sony, LG en HTC.

Profiteren van het Galaxy Note 7-debacle

Canalys merkt verder op dat de Chinezen weleens flink zouden kunnen profiteren van het debacle met de Galaxy Note 7 van Samsung. Het Zuid-Koreaanse bedrijf trok die zogenoemde phablet (een smartphone met een extra groot scherm) onlangs terug wegens brand- en ontploffingsgevaar. Vorige week kwam Huawei met zijn eigen phablet, de Mate 9.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in