Overslaan en naar de inhoud gaan

Huawei-oprichter wil eventuele Chinese Apple-ban voorkomen

De oprichter van Huawei Technologies, Ren Zhengfei, heeft zich strijdbaar getoond tegen de Amerikaanse sancties zijn bedrijf hard raken. Toch zal hij zich verzetten tegen eventuele represaillemaatregelen van de Chinese overheid als deze zich tegen de Apple zouden richten. De Amerikaanse techreus geldt als zijn grote voorbeeld, zo gaf Zhengfei aan in een interview met Bloomberg Television.
Ren Zhengfei
© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com
CC BY-SA 2.0 - Flickr.com

In het interview met Bloomberg Television gaf de oprichter van de Chinese techreus toe dat de aanstaande exportbeperkingen van Trump binnen twee jaar de voorsprong van Huawei op rivalen zoals Ericsson en Nokia zullen verminderen. Toch geeft Zhengfei aan dat hij gelooft dat zijn bedrijf het eigen chipaanbod zal opvoeren of alternatieven zal vinden om zijn voorsprong te behouden in de smartphone- en 5G-sectoren.

Spanningen lopen op

Sinds de Amerikaane president Trump Huawei uit angst voor spionage op een zwarte lijst zette en Amerikaanse bedrijven geen zaken meer met de fabrikant mogen doen, lopen de spanningen tussen beide landen op dit gebied hoog op. Niet in de laatste plaats omdat ze onderdeel zijn van een groter handelsconflict tussen beide landen.

Represailles 

Er wordt wereldwijd veel gespeculeerd over de kaarten die Beijing nog kan spelen in de zaak rondom Huawei. Volgens de speculaties zou de Chinese overheid bijvoorbeeld over kunnen gaan op vergelijkbare vergeldingsacties voor de Huawei-ban en op zijn beurt ook de grootste Amerikaanse bedrijven van de Chinese markt kunnen weren.

In het interview met Bloomberg gaat de Huawei-oprichter in op zo'n mogelijke ban, die bijvoorbeeld voor Apple een winstafname van ruim dertig procent zou betekenen.“Ten eerste: dat zal niet gebeuren En ten tweede, als dat gebeurt, zal ik als eerste protesteren ", zei Ren in het interview. "Apple is mijn leraar, hij loopt voorop. Waarom zou ik mij als student keren tegen mijn leraar? Nooit", zo verklaarde de 74-jarige Huawei-oprichter.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in