Overslaan en naar de inhoud gaan

Huawei krijgt geen chips meer van Samsung en Hynix

Hynix en Samsung Electronics staken begin volgende week hun levering van onder meer geheugenchips aan Huawei. Vooral Hynix krijgt te maken met een gevoelig omzetverlies. De Taiwanese chipmaker TSMC had al in juli bevestigd nieuwe orders van Huawei te weigeren en eind september de laatste leveringen te doen.
Stop
© CC0 - Pixabay
CC0 - Pixabay

De Amerikaanse overheid kondigde in mei maatregelen aan die een eind moesten maken aan wat de officials 'Huawei's pogingen tot ondermijning van de restricties op producten die zijn ontworpen en geproduceerd met Amerikaanse technologie'. Die waren in 2019 opgelegd. Het bleef echter toch nog enige tijd onduidelijk of de chips van de Koreaanse leveranciers onder de nieuwe maatregelen vielen, hoorde ZDNet van ingewijden.

Die duidelijkheid kwam in augustus toen het Amerikaanse ministerie van handel de regels nog verder aanscherpte en een lijst met 38 leveranciers publiceerde die zich aan de restricties moesten houden.

Samsung is de grootste leverancier van geheugenchips ter wereld en heeft vele andere grote klanten. Het ligt niet voor de hand dat het bedrijf erg zal lijden onder de sancties tegen Huawei. Dat ligt anders voor Hynix dat voor zijn afzet veel afhankelijker is van Huawei.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in