Management

Cloud
Oracle in de cloud

'HR-software die niet uit de cloud komt, wordt ouderwets'

Oracle waarschuwt klanten dat HR-software in huis functioneel steeds verder zal gaan achterlopen

Reclamevliegtuigje Oracle © Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0),  Armchair Aviator
18 april 2017

Oracle waarschuwt klanten dat HR-software in huis functioneel steeds verder zal gaan achterlopen

De toekomst van HR-software ligt in de cloud, zegt Oracle-topman Mark Hurd. Je kunt het wel in huis blijven doen, maar de mogelijkheden voor de afdeling personeelszaken zullen dan steeds verder achter gaan lopen bij wat met de cloudversie mogelijk is.

Het is niet zo dat de in-huisversies van Oracles PeopleSoft en E-Business Suite HR in en sterfhuisconstructie verzeild raken, bezweert Hurd. Deze producten zullen regelmatig updates en nieuwe functionaliteit krijgen. Maar Oracles Human Capital Management-software, die via de cloud wordt aangeboden, zal met veel mer nieuwe functionaliteit opgetuigd worden, en zal in dat opzicht voor gaan lopen op de in-huisvarianten. Die toevoeging van nieuwe functies zal niet lineair zijn, maar een scherp stijgende lijn vertonen, aldus Hurd.

Eén van de vernieuwingen die klanten van Oracles cloud-HR-software op korte termijn zullen zien, is de toevoeging chatbot-functionaliteit. Daarmee kunnen medewerkers rechtstreeks vanuit hun smartphone de HR-software benaderen. Een andere fucntie die op stapel staat voor de cloud-software, is het doen van gerichte opleidingsaanbevelingen op basis van machineleerfuncties in de Human Capital Management-software.

 

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
1
Reacties
Anoniem 18 april 2017 13:23
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.