Overslaan en naar de inhoud gaan

HR blijft achter in technologie

Te weinig bedrijven benutten nieuwe technologieën als de cloud om de HR-functie te hervormen voor het veranderende ondernemingsklimaat. Daardoor voegt HR minder waarde toe dan nodig.
HR
© CC0 Pixabay.com
CC0 Pixabay.com

Dat concludeert KPMG in zijn wereldwijde onderzoek HR Transformation. Technologieën als cloud-based HR en slimme automatisering kunnen bijvoorbeeld helpen beter in te spelen op de behoefte aan personeel voor de toekomst. Maar slechts 20 procent heeft een cloud-based HRM-systeem ingevoerd. Een derde heeft plannen om zo’n systeem op termijn in te voeren. Ruim 40 procent vindt dat de technologie die de HR-functie moet ondersteunen tekort schiet en een belangrijk obstakel vormt.

Risico's

Renee de Boo, partner bij KPMG: “Te veel bedrijven wachten de ontwikkelingen af en lijken geen strategisch oog te hebben voor het personeelsbestand van de toekomst. Een weloverwogen besluit over de werknemers die in de toekomst nodig zijn, is echter van essentieel belang.” Door niet genoeg te vernieuwen, loopt een onderneming risico’s, redeneert hij. “Zeker gezien het feit dat de huidige technologische ontwikkelingen de markten van nu, de personeelssamenstelling, de businessmodellen en de relatie met de klant aanzienlijk zullen veranderen.”

Zo investeren steeds meer bedrijven in het verzamelen van grote hoeveelheden data die de HR-functie moeten verrijken. KPMG constateert echter dat het omzetten van deze data in concrete maatregelen en een intelligent gebruik daarvan een belangrijk obstakel vormen. Om inzichten te krijgen op basis van die data en betere besluitvorming of zelfs echte ondernemingswaarde te verkrijgen, moeten die bedrijven wel in staat zijn die data te interpreteren. Dat is een belangrijke vereiste om in het digitale tijdperk succesvol te zijn, vindt KPMG. “Bovendien moeten zij in staat zijn om te acteren op basis van die inzichten”, zegt De Boo. “Dat is de uiteindelijke doelstelling van de digitale transformatie. Bedrijven die de cloud echt serieus nemen, profiteren van de schat aan mogelijkheden om de HR-functie vorm te geven en op een veel effectievere manier met werknemers te communiceren”

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in