Overslaan en naar de inhoud gaan

HP zet splitsing deze keer wel door

De opsplitsing van Hewlett-Packard, in een bedrijf voor corporate IT-infrastructuur en een leverancier van persoonlijke IT, blijkt deze keer meer dan een gerucht. Bloomberg meldt dat het beursgenoteerde concern uitgewerkte plannen wereldkundig heeft gemaakt.
HP personeel

De huidige bestuursvoorzitter Meg Whitman krijgt de leiding over Hewlett-Packard Enterprise, het bedrijf dat datacenterhardware en diensten gaat verzorgen. Het op pc's printers en consumenten-IT gerichte HP Inc. zal worden geleid door Dion Weisler, die - in zijn huidige hoedanigheid van vice president, ook nu al voor deze activiteiten verantwoordelijk is. Dat meldt het persbureau Bloomberg.

Nadere inzicht

Splitsing van het sterk gediversifieerde HP is in het verleden al meer dan eens aan de orde geweest, maar telkens afgeblazen. De laatste keer dat een sterk overwogen splitsing niet doorging, was in 2011. Voorstander was toen de net aangestreden CEO Leo Apotheker, die kort daarop 'met pek en veren' moest vertrekken. Opvolger werd de huidige ceo Meg Whitman, die toen nog fel tegenstander van de splitsing was, maar kennelijk tot andere inzichten is gekomen. Onder leiding van Whitman introduceerde HP veel nieuwe producten en werden tegelijkertijd rigoureuze kostenbesparingen doorgevoerd.

Ook eBay, EMC en Philips

Splitsing van grote bedrijven in kleinere meer slagvaardige ondernemingen, lijkt op het moment een trend te zijn. Zo besloten ook eBay, EMC en Philips recentelijk tot een opsplitsing. De banenreducties onder Whitman belopen een totaal van 55.000 fte, maar brachten klaarblijkelijk niet de gezochte wendbaarheid en rentabiliteit.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in