Overslaan en naar de inhoud gaan

HP zet aanval in op Microsofts Surface-modellen

HP komt, een dag nadat Microsoft de Surface Pro 4 introduceerde, met de Spectre X2. Deze combinatie van laptop en tablet lijkt sterkt op de Surface Pro-modellen, maar de eerste indruk is dat de steun waarmee het beeldscherm in de beeldschermstand kan worden gezet, beter functioneert dan die van de Surface. Ook het toetsenbord voelt prettiger aan. Het is van metaal en de toetsen kunnen net als bij een laptoptoetsenbord worden ingedrukt.
Business
Shutterstock
Shutterstock

De Spectre X2 is beduidend goedkoper met een vanaf prijs van 799 dollar. Het aanraakgevoelige beeldscherm heeft een diameter van 12 inch en een resolutie van 1920 x 1080 pixels. De computerkracht komt van een 6e generatie Intel Core M-processor en een opslagcapaciteit variërend van 128 tot 512 GB. Er is een variant met 4 GB RAM en een met 8 GB RAM intern geheugen. De combinatie van toetsenbord en tablet is 13 milimeter dik en weegt 1,22 kilo. De 2-in-1 is vanaf 8 november in de VS te koop.

Desktop met gebogen scherm

HP introduceerde ook de Envy Curved all-in-one pc. Deze desktop heeft een 34-inch gebogen scherm waardoor de gebruiker altijd recht op het schermoppervlak kijkt bij het draaien van het hoofd. Hoewel het scherm groot is, is de resolutie met 3440 x 1440 pixels niet erg hoog. De rekenkracht kot van een Intel Core i5 of een i7 Skylake processor met naar keuze geïntegreerde grafische verwerking of een Nvidia GTX 960A grafische kaart. De All-in-One heeft een prijs vanaf 1799 dollar en komt beschikbaar op 22 november.

Tablet voor de mobiele werker

Voor de mobiele werker komt HP nog met een nieuw ontwerp: De Envy Note 8 in combinatie met de Envy Note Keyboard Folio is een 8 inch Windows 10 tablet die te klikken is in een 10 inch toetsenbord. Hoewel klein van omvang biedt dit Envy Note Keyboard Folio een toetsenbord met een grote trackpad en toetsen die aanvoelen als die van een laptop. De tablet, die wat klein oogt in het dock, kan daar zowel in portret- als landschapsmodus ingezet worden. De communicatie tussen de twee gaat geheel draadloos, er is geen connector die tablet en toetsenbord met elkaar verbindt.

De specificaties van de tablet zijn niet opzienbarend. Het scherm heeft een resolutie van 1920 bij 1200 px en de processor is een Atom x5. Aan de achterzijde zit een 5 MP camera en aan de voorzijde een van 2 MP. Volgens HP moet het apparaat 6 uur op een enkele acculading kunnen werken. De tablet los heeft een vanafprijs van 329 dollar. Het toetsenbord kost 100 dollar. De verkoop in de VS begint op 8 novmber.



Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in