HP lanceert ultradunne, ultralichte notebooks

12 december 2014

Dat weegt de ‘special edition’ van HP’s EliteBook Folio 1020, volgens HP de dunste en lichtste notebooks op de markt. Door toepassing van Intels Core-M-processor kunnen deze notebooks het af zonder ventilator. Daardoor, en dankzij de toepassing van solid state disks, zijn de 1020-modellen slechts 15,7 millimeter dik.

De notebooks hebben standaard 8 GB aan RAM en zijn naar keus leverbaar met een SSD van 128 of 256 GB. Volgens HP moet de accu voldoende capaciteit hebben om 9 uur mee te werken. Het apparaat kan goed tegen ruwe behandeling. Het heeft een certificaat dat het de MIL-STD-810G-test heeft doorstaan, een serie tests waar valtests, klappen, extreme temperaturen en andere mishandelingen aan te pas komen.

De Elitebook Folio 1020 krijgt een Quad HD-scherm van 12,5 inch, en een toetsenbord van een nieuw ontwerp dat prettiger belooft te typen. De notebooks zijn geoptimaliseerd voor webconferenties en mobiele samenwerking door toevoeging van een webcam van 720p en luidsprekers die dankzij speciale software voor onder andere ruisonderdrukking geluid beter hoorbaar maken, ook in drukke omgevingen. De standaard uitvoering van de EliteBook Folio 1020 weegt 1,2 kilo, wanneer men kiest voor een traditioneel beeldscherm. Een aanraakscherm is bij deze uitvoering een optie. Daarnaast komt er een speciale uitvoering in een door HP samengestelde mix van een magnesium-lithiumlegering met koolstofvezel, die hooguit een kilo moet gaan wegen; daarvan komt voor zover nu bekend geen uitvoering met aanraakscherm.

De standaard uitvoering is vanaf februari 2015 verkrijgbaar, de Special Edition van maart 2015. De prijzen van de notebooks moeten nog vastgesteld worden.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!