Overslaan en naar de inhoud gaan

Hogeschool Amsterdam schoolt werklozen om tot IT'er

Enerzijds zijn er veel hbo'ers en academici zonder baan - waaronder ook meer dan 10.000 IT'ers op hbo- en wo-niveau - anderzijds is er een chronisch tekort aan hoogopgeleide IT-professionals in ons land. In de regio Amsterdam staan alleen al 12.000 IT-vacatures open, blijkt uit gegevens van de Amsterdam Economic Board.
online leren, e-learning

Gemotiveerd zijn en analytisch inzicht vereist

De studenten, allen met een bachelor- of masterdiploma op zak van uiteenlopende opleidingen zoals geschiedenis, criminologie of celbiologie, zijn deze week gestart met de opleiding. "De diverse achtergronden zijn op zich geen probleem. Het gaat erom dat de IT'er in spé gemotiveerd is, analytisch is aangelegd en inzicht heeft om te programmeren", zegt projectleider Ronald Kleijn in het Parool.

Na afloop certificaat

Volgens Kleijn is het geen probleem om iemand in korte tijd op te leiden als IT'er. De studenten volgen eerst vijf maanden lang fulltime onderwijs aan de HvA. Vervolgens gaan de cursisten het tweede semester een half jaar lang vier dagen per week aan de slag bij een werkgever en krijgen zij een dag per week les. Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat.

Make IT Work maakt onderdeel uit van het regioplan 'Werk maken van talent' met als doel 9000 talenten voor te bereiden op de arbeidsmarkt. De regering heeft samen met aangesloten werkgevers in totaal 14 miljoen geïnvesteerd, waarvan 1,8 miljoen naar dit project gaat. Ook de studenten zelf dragen financieel bij aan de omscholing.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in