Innovatie & Strategie

Branche
Stijging

Hoe snel groeiden softwarebedrijven dit jaar?

Main Capital Partners organiseert voor zesde keer de Main Software 50-verkiezing.

stijging © CC0 Pixabay,  Geralt
21 augustus 2017

Main Capital Partners organiseert voor zesde keer de Main Software 50-verkiezing.

De toerismesector wordt vandaag in het zonnetje gezet vanwege een groei van 4 procent. Maar dat is 'peanuts' bij wat de softwaresector presteert. De helft van de bedrijven die vorig jaar deelnamen aan de Main Software 50 vergrootten hun omzet vorig jaar met meer dan 22 procent. Binnenkort zal blijken wat het dit jaar wordt.

Main Capital Partners heeft namelijk de inschrijving voor de 6de editie van de Main Software 50 geopend. Niet-beursgenoteerde Nederlandse software bedrijven kunnen weer meedingen naar de titel  “Meest succesvolle software bedrijf van Nederland”.

Met de Main Software 50 wil Main Capital Partners meer zichtbaarheid geven aan de meest succesvolle Nederlandse softwarebedrijven en om de software sector als geheel een duidelijker profiel te geven. Software is één van de parels van de Nederlandse economie, die behalve stevige groei en hoogwaardige werkgelegenheid ook een belangrijke bijdrage levert aan de export. Het aandeel van de omzet dat in het buitenland wordt gegenereerd, wordt steeds belangrijker; vorig jaar was dat bij de deelnemende bedrijven maar liefst 30 procent.

In november zal de feestelijke award uitreiking plaatsvinden in The Harbourclub Amsterdam. Daarbij worden awards uitgereikt aan de Top 3-overall, de Cloudkampioen en de Snelste groeier. Bedrijven die zich in het zonnetje willen zetten door mee te dingen naar één van deze titels, kunnen zich hier inschrijven.

De winnaars van vorig jaar in verschillende categorieën waren: Voiceworks, Slimstock, Raet, Insided en Bynder

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
2
Reacties
Anoniem 21 augustus 2017 11:33

@Ben: 13 procent is het groeicijfer dat Main Capital in 2015 rapporteerde voor de omzet van alle bedrijven te samen. De opgetelde omzet van de top 50 steeg vorig jaar met 18 procent ten opzichte van de cijfers van 2015.
Het getal van 22 procent verdient inderdaad wel een nuance: het is de mediane groei, wat wil zeggen dat de helft van de bedrijven sneller groeide dan 22 procent. Vorig jaar lag dit getal op 21procent. De tekst is aangepast om dit te verduidelijken.

Anoniem 21 augustus 2017 11:10

Kleine nuancering over de groei van softwarebedrijven in NL. Dit is wat Main Capital zelf zegt:

'De gemiddelde groei van deelnemende bedrijven aan de Main Software 50 is 13%. De helft van de deelnemende bedrijven aan de Main Software 50 groeit zelfs met meer dan 20% op jaarbasis.'

En overigens beslaat de populatie van de Main Software 50 natuurlijk niet de totale softwaremarkt in NL

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.