Management

Personal Tech
Oculus Rift

High-end VR flink in de lift

IDC ziet een sterke stijging in het bezit van high-end VR headsets.

© Oculus
13 mei 2019

IDC ziet een sterke stijging in het bezit van high-end VR headsets.

Het totaal aantal verkochte Virtual Reality-brillen is het afgelopen jaar met meer dan de helft toegenomen, constateert IDC uit marktonderzoek.

In totaal waren er eind 2018 3,9 miljoen VR-headsets verkocht, een toename van 60 procent ten opzichte van 2017. IDC heeft de markt onderzocht door 1643 gebruikers afkomstig uit de Duitsland, Frankrijk, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de VS, te bevragen over hun ervaringen met de virtual-realitybriillen.

Gaming voert de boventoon

De headsets worden voornamelijk nog gebruikt voor gaming. Van de respondenten geeft 72 procent aan minimaal één spel te hebben gespeeld met de VR-bril in het vierde kwartaal van 2018. 55 procent zei minimaal één film te hebben gekeken met het apparaat. Andere toepassingen kwamen in het gemiddelde van de vijf landen niet boven de 30 procent uit.

Het gebruik van de brillen bedroeg gemiddeld 6,2 uur per maand. Maar de verschillen zijn groot. Er zijn 'hardcore' VR-gebruikers - ongeveer 12 procent van de respondenten - die de bril 16 uur of meer per maand gebruiken. 65 procent zei 5 uur of minder per maand het apparaat op te hebben.

Multi-user games zijn volgens IDC een belangrijke groeimarkt voor de VR-brillen. In Frankrijk bijvoorbeeld zei 62 procent het liefst multi-player spellen te spelen met de VR-bril. In Frankrijk werd de bril ook het meest gebruik voor non-gaming, namelijk bij 33 procent van de respondenten. De belangrijkste toepassingen zijn creatieve apps, sociale apps, shopping en browsing.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
1
Reacties
Peter Mul 13 mei 2019 12:08

Wij promoten vooral het gebruik van VR brillen op scholen. Het voordeel daarvan is dat 400 in een aula desnoods 400 verschillende lesprogramma's tegelijkertijd volgen m.b.v. van wat onderwijs assistenten en 1 leraar.

Momenteel rollen wij taalles programma's via VR uit waarmee leerlingen uit 22 taalgebieden de Nederlandse taal in 2 dagen leren, met een woordenschat die voldoende is voor het volgen van studies aan het BO t/m WO, maar ook niet ondertitelde NL films, journaals, etc.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.