Overslaan en naar de inhoud gaan

Het opvallendste nieuws volgens Sven Maltha

In deze feestmaand schuiven er weer vele digitale kado’s over de toonbank. IPad’s mini of maxi, smartphones of digitale readers, het kan nauwelijks op. Afgelopen week vormden Apple’s producten nadrukkelijk nieuws in de AutomatiseringGids. Wat mij het meest opviel was het bericht dat de iPhone 5S zou zijn gesignaleerd, al drie maanden na de introductie van het nieuwe model iPhone 5.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Volgens ingewijde bronnen zou het apparaat ‘in de loop van 2013’ op de markt komen. Hoewel ik de ICT-sector en top-innovator Apple een warm hart toedraag, vraagt deze vorm van ‘hoogfrequente versioning’ in deze decembermaand toch om enige reflectie.

Wanneer nieuwe generaties smartphones elkaar zo snel opvolgen, en wij die vervolgens ook massaal aanschaffen, rijst de vraag of we ons niet ook collectief schuldig maken aan maatschappelijke verspilling. Duurzaam kunnen we de productie en het gebruik van onze mobieltjes toch allerminst noemen.

Nu mijn tienerzoon al mijn iPhone 3 in gebruik heeft, mijn dochter straks versie 4 en onze iPad 1 als pianodocent dienst doet, weet ik niet wat ik de komende tien jaar met al die ‘oude’ apparaten aan moet. Ik heb ook al vier generaties telefoons in een la liggen; feitelijk chemisch afval. Nog te maar zwijgen over mijn vorige generatie Macbook die nu nutteloos op zolder staat, omdat het mijn nieuwe generatie smart-apparaten niet meer ondersteunt. En ik maar tegen mijn kinderen zeggen dat zij zuinig op hun spullen moeten zijn. Gelukkig heb ik twee maanden terug negen zonnepanelen op mijn dak gezet….

Een fijne groene kerstmaand toegewenst

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in