Overslaan en naar de inhoud gaan

Het opvallendste nieuws volgens Hans Timmerman

Afgelopen week was een belangrijk deel van het nieuws dat de grote ICT-olifanten aan het dansen zijn geslagen. We zien het samengaan van Dell en EMC, we zien HP gaan splitsen en besluiten zijn publieke cloud diensten te stoppen, we zien IBM een winstwaarschuwing geven, de melding dat de cloud-diensten van Microsoft hun winst opstuwen, EMC en VMware een hybride cloud Joint Venture oprichten en gemeenten klagen over een te star aanbodmodel voor de gemeentemarkt.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Tekenen dat er veel gebeurt in de markt en nog veel meer veranderingen gewenst zijn in die markt. Een markt die door internet, cloud-standaarden en mobiele platformen de grootste transitie doormaakt sinds zijn ontstaan zo’n 50 jaar geleden.

Elke industrie wordt na zo’n 50 jaar volwassen, de ICT-industrie vormt daar geen uitzondering op. Dat betekent industrialisatie van de productie en consumerization: de individuele eindgebruiker bepaalt wat hij of zij wil. Gevolg is dat zowel de aanbieder als de klant ‘als organisatie’ niet meer bepaalt hoe de eindgebruikers hun eigen informatie-huishouding inrichten.

Ontwikkelaars en gebruikers weten snel hun weg buiten de georganiseerde IT-omgevingen te vinden in de vorm van shadow-IT. Klanten en leveranciers moeten dus samen zorgen dat de eindgebruikers hun individuele diensten krijgen die zijn nodig hebben. Een hele uitdaging voor beiden . . .

Tenslotte het berichtje dat we nog steeds te weinig vrouwen in de IT hebben, terwijl de helft van de IT-gebruikers vrouw zijn. Dat moet dus omhoog, en hoe sneller dat gaat, hoe beter dat is voor ons allemaal.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in