Management

Zakelijke software

Het Nieuwe Werken: de hype voorbij

5 april 2013

Bijna overal

Vijf op de zes grote bedrijven bieden al mogelijkheden voor Het Nieuwe Werken aan, of bereiden dat voor. Bedrijven die er nog niets aan doen, behoren met één op de twintig tot de uitzonderingen.

 

Flinke stijging in thuiswerkers

Het aandeel van de medewerkers bij grotere organisaties dat thuis kan en mag werken, is de afgelopen drie jaar verdubbeld. De groei zet naar verwachting de komende jaren door, zij het in een lager tempo.


Medewerkerstevredenheid centraal

Invoering van Het Nieuwe Werken dient bij grotere organisaties meerdere doelen. Maar de drie meestgenoemde motieven die de respondenten opgeven, hebben alle drie te maken met het aantrekkelijk maken c.q. houden van de organisatie voor medewerkers.


Profijt van tevreden werknemers

Het belang dat directies van grote Nederlandse organisaties hechten aan medewerkerstevredenheid heeft voor een groot aantal een bedrijfseconomische onderbouwing die verder gaat dan het terugdringen van wervings- en vervangingskosten. Zes op de tien verwachten dat ondanks extra kosten voor IT en telecommunicatie de winstgevendheid toe zal nemen, onder ander door terugdringen van ziekteverzuim, hogere productiviteit en lagere kosten voor mobiliteit en huisvesting.


Bron: Keala Research

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!