Loopbaan

Carriere

Hét IT-talent van 2013: Nick Veeken

15 juli 2013

Vijf studenten blogden de afgelopen maanden regelmatig over hun ervaringen op de IT-arbeidsmarkt en hun opdracht bij hun stagebedrijf op www.it-talenten.nl. De afstudeerder die het origineelst en best kon overbrengen hoe het is om werkzaam te zijn in de IT is Nick Veeken. Hij werd eind juni uitgeroepen tot IT-talent van het jaar en ontving uit handen van Arjan Kors, uitgever en hoofdredacteur van AutomatiseringGids, een oorkonde en een iPad Mini.

Veeken volgt Joey Waterschoot op, die in 2012 werd uitgeroepen tot het grootste IT-talent. De 21-jarige student behaalde overigens niet de meeste pageviews met zijn blog op www.it-talenten.nl. Dat was Pim van der Toolen, die zijn afstudeerstage deed bij de NS. “Maar Nick behaalde ook een indrukwekkend aantal views en de kwaliteit van zijn blogs was van een constant hoog niveau”, vertelt Kors.

Veeken blogde de afgelopen maanden regelmatig over diverse onderwerpen die te maken hadden met zijn afstudeerstage bij Dell, met het werken in de IT in het algemeen en met nieuwe trends in de informatietechnologie. “Hij zet het werken in de IT goed neer en laat anderen goed zien hoe dynamisch, spannend en afwisselend het is”, stelt Kors. Daarnaast is de jury erg te spreken over zijn schrijfstijl en de manier waarop hij zijn lezers erbij probeerde te betrekken. Veeken maakte onder meer gebruik van polls, filmpjes en oproepen. Dat leverde veel respons op.

Van februari tot eind juni liep hij stage bij de Solutions Group van Dell Nederland, een groep consultants die grote klanten en instellingen bij onder meer de overheid, het onderwijs en de gezondheidszorg helpt op het gebied van Mobility, Data Explosie & Big Data, Convergentie en Cloud. Hij richtte zich op het optimaliseren van processen voor de levering van end-to-end-oplossingen (hardware, software en services) van Dell. “Ik heb de verschillende stappen geanalyseerd, gezocht naar verbeterpunten en in kaart gebracht waar kansen blijven liggen. Ook heb ik advies uitgebracht voor een nieuwe waardeketen.”

Zijn scriptie heeft hij op 28 juni succesvol verdedigd. Na de zomervakantie moet hij nog één vak inhalen: IT Governance. Als hij dat tentamen met een voldoende weet af te sluiten, is hij afgestudeerd. Hij is in gesprek met Dell over de mogelijkheden die het bedrijf hem kan bieden na zijn afstuderen. Ook bij zijn vorige stagebedrijf Hunite, waar hij een parttime baan aan overhield, voert hij gesprekken. Maar hij sluit niet uit dat hij ook nog ergens anders gaat praten. “Ik wil een functie die optimaal aansluit bij mijn capaciteiten. En ik wil blijven leren en kunnen doorgroeien. Ik merk dat er voldoende vraag is naar afgestudeerden in mijn richting, dus ik maak me geen zorgen over de toekomst.” Het liefst wil hij aan de slag bij een groot bedrijf dat veel mogelijkheden en kansen biedt. Hij weet inmiddels zeker dat je in de IT nooit bent uitgeleerd. “De snelle veranderingen, het dynamische, is juist wat me zo aanspreekt.”

Ook de andere kandidaten van het IT-talentenprogramma – Renzo Hoogendoorn (Business Information Systems), Maikel Boom (Technische Informatica), Pim van der Toolen (Bedrijfsinformatie Technologie) en Ruud Puts (ICT & Software Engineering) – vinden de dynamiek en de veelzijdigheid de aantrekkelijkste aspecten van een carrière in de IT. De studenten waren dan ook het meest te spreken over de bedrijfsbezoeken die zij aflegden bij de deelnemende bedrijven. “Het was een unieke manier om een kijkje in de keuken te nemen bij andere bedrijven en hun cultuur op te snuiven en de sfeer te proeven”, vertelt Veeken. Naast Dell namen dit jaar NCIM Groep, Sogeti, NS en Ordina deel aan het programma.

De blogs van de IT-talenten zijn terug te lezen op www.it-talenten.nl.

Nèt niet

Pim van der Toolen
Leeftijd: 26
Studie: Bedrijfsinformatie Technologie (Master)
Onderwijsinstelling: Universiteit Twente
Bedrijf: NS

Opdracht: Analyseer alle in- en externe processen rondom het contract- en leveranciersmanagement van IT-businessvragen bij de NS. Geef doordachte adviezen over het optimaliseren van de structuur, de procesgang en het beheer.

Hoe is je stage verlopen? “Ik ben hard aan het toewerken naar de oplevering. Eind juli moet ik mijn concept inleveren, eind augustus staat de eindpresentatie ingepland. Ik heb gemerkt dat de mensen op mijn afdeling heel hard werken en ontzettend behulpzaam zijn. En dat iedereen begint te mopperen over vertragingen als je vertelt dat je bij de NS werkt, haha.”

En hoe nu verder? “Ik sta te popelen om aan het werk te gaan, ik heb het wel een beetje gehad met alleen theorie. De NS hebben helaas geen gave startersfunctie voor me. Het liefst ga ik aan de slag in de consultancy bij één van ‘The Big Four’. Dan kan ik veel ervaring opdoen bij verschillende klanten. Ik ben al aan het solliciteren, ben ook al een aantal keer uitgenodigd voor een gesprek, maar haal tot nu toe steeds net niet de laatste ronde.”

Maikel Boom
Leeftijd:22
Studie:Technische Informatica (Bachelor)
Onderwijsinstelling:Haagse Hogeschool
Bedrijf:NCIM Groep

Opdracht: Ontwikkel een systeem waarmee je de positie van je eigen medewerkers binnen een gebouw kan bepalen op basis van WiFi Access Points. Dit indoor positioningsysteem is de tegenhanger van GPS.

Hoe is je stage verlopen? “Ik heb het systeem van A tot Z zelf bedacht en ontwikkeld, dus ik heb de afgelopen maanden enorm veel bijgeleerd. Het eerste prototype is af, eind juli moet ik helemaal klaar zijn met de definitieve versie. Er zijn nog geen klanten voor, maar ik kan er zo tig toepassingen voor bedenken.”

En hoe nu verder? “Ik moet volgend studiejaar nog een toets doen, dus ik studeer niet af voor november. Ik wil daarna niet verder studeren, maar ‘on the job’ verder leren. Gelukkig heeft NCIM me al een contract aangeboden, als junior software engineer. Totdat dat contract ingaat kan ik waarschijnlijk alvast cursussen volgen en certificaten halen via NCIM en daar ben ik ongelofelijk blij mee. Over een paar jaar wil ik zijn doorgegroeid tot softwarearchitect.”

Renzo Hoogendoorn
Leeftijd: 24
Studie: Business Information Systems (Master)
Onderwijsinstelling: Universiteit van Amsterdam
Bedrijf: Ordina

Opdracht: Breng de bedreigingen en maatregelen voor de bescherming van informatie op mobiele platformen in kaart. Geef daarnaast meer inzicht in de ­verwachtingen van diverse partijen over de risico’s van de gebruiker en de zorgplicht van de applicatieontwikkelaar.

Hoe is je stage verlopen? “De sfeer bij Ordina is goed en de collega’s erg behulpzaam. Je wordt niet gezien als stagiair, maar als collega binnen een team. Ik ben er later bijgekomen, dus de overige vier IT-talenten hadden al een voorsprong, maar ik heb het idee dat ik al snel ‘one of the guys ben geworden’. Op 15 juli staat mijn scriptieverdediging gepland.”

En hoe nu verder? “Ik ben nog in gesprek met Ordina over baanmogelijkheden. Ik zou er graag willen werken. Ik hoor van klasgenoten die bij Capgemini en Accenture hebben gezeten dat het er daar veel formeler en strenger aan toe gaat, en dat is niets voor mij. Tegen de tijd dat dit artikel verschijnt hoop ik dat ik een contract van Ordina op zak heb. Het liefst word ik consultant op het gebied van mobile & security.”

Ruud Puts
Leeftijd: 21
Studie: ICT & Software Engineering (Bachelor)
Onderwijsinstelling: Fontys Hogescholen in Eindhoven
Bedrijf: Sogeti

Opdracht: Onderzoek welke softwarepakketten er zijn voor het bouwen van apps op meerdere platformen en onderzoek of deze binnen Sogeti ingezet kunnen worden.

Hoe is je stage verlopen? “Ik heb vier pakketten gekozen waar ik dieper op inga, en heb een testapplicatie ontwikkeld om ook te kunnen zien wat er onder de motorkap gebeurt.” Hij heeft zijn afrondingspresentatie bij Sogeti inmiddels gedaan en ook zijn scriptie heeft hij succesvol verdedigd.

En hoe nu verder? “Ik zou graag nog een master doen, maar ik heb nog niks gevonden op mobile-gebied dat ik leuk vind. Het liefst volg ik een master in praktische app-ontwikkeling, maar die is er helaas nog niet. Daarom heb ik ervoor gekozen om het baanaanbod van Sogeti aan te nemen. Per 1 augustus begin ik in het Mobile Solutions-team.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!