Development

Personal Tech
Barbie

Hello Barbie, zegt Apple

Apple verrijkt Siri met AI-spraaktechnologie van Hello Barbie.

Barbie © CC0 - Pixabay ErikaWittlieb
9 april 2019

Apple verrijkt Siri met AI-spraaktechnologie van Hello Barbie.

Hello Barbie

De Hello Barbie was geen groot succes voor Mattel, omdat er al snel zorgen opkwamen over inbreuk op de privacy. Met de komst van slimme speakers lijken consumenten meer gewend te zijn geraakt aan apparatuur die met gesprekken meeluistert.  

Apple kocht onlangs PullString, het spraaktechnologiebedrijf dat de bekende barbiepop van Mattel een stem gaf.

Inmiddels drie jaar geleden kwam Hello Barbie op de markt. Voorzien van een microfoon, een speaker, wifi en een kleine embedded computer kan de pop leren van de gesprekken die kinderen ermee voeren. De Barbie kan interactieve spelletjes spelen en verhaaltjes vertellen. PullString werd in 2011 onder de naam ToyTalk opgericht door voormalig werknemers van de Pixar Studios. Het bedrijf ontwikkelde een AI-platform waarop derden weer applicaties konden ontwikkelen voor gesproken interactie met speelgoed. De software om dergelijke applicaties te maken is zo eenvoudig dat ook niet-technisch aangelegde mensen ermee overweg kunnen. 
Apple gaat de techniek van PullString vermoedelijk inzetten om het voor derden makkelijker te maken toepassingen te creëren met Siri, Apple's eigen slimme assistent, in combinatie met Apple's slimme speaker, de Homepod of nieuw digitaal speelgoed. 

Magazine AG Connect

Dit artikel is ook gepubliceerd in het magazine van AG Connect (maartnummer, 2019). Wil je alle artikelen uit dit nummer lezen, klik dan hier voor de inhoudsopgave

Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.