Beheer

Netwerken
conslusr research

Handelsbedrijven voegen IT en telefonie samen

Samenvoeging van telecom en IT wint aan populariteit bij handelsbedrijven.

© conslusr research
22 januari 2016

Beheer en onderhoud

Grote handelsbedrijven vertonen bij de keuze voor het beheer van hun systemen een duidelijk afwijkende strategie van de kleinere branche­genoten: telefonie wordt bij de grote handelsbedrijven beheerd door een telecompartij, de rest door een ICT-leveranciers.
Kleine en middelgrote handelsbedrijven blijken minder ‘digitaal’ in hun keuzes, zie de grafiek hiernaast. Wel valt op dat bedrijven uit het MKB wat meer geneigd zijn een telecomprovider in te schakelen.

 

 

Telefonie en IT gaan samen

Handelsbedrijven verwachten dat telefonie en IT in de toekomst verder samengevoegd zullen worden. Die overtuiging bestaat bij bedrijven van alle omvang, maar leeft het sterkst bij middelgrote bedrijven. In het MKB zijn er ook nog veel bedrijven die samengaan van telefonie en ICT onwaarschijnlijk achten.

 

 

Minder contractpartners

Handelsbedrijven verwachten in meerderheid dat beheer van telefonie en ICT in één hand zal worden gelegd. Middelgrote bedrijven zijn hier het meest uitgesproken in, maar ook in het MKB denken de meeste bedrijven dat daar de toekomst ligt. Alleen bij de grote bedrijven houden bedrijven die naar één beheerpartner tenderen en bedrijven die verwachten dat meerdere partijen betrokken blijven bij beheer, elkaar in evenwicht.

 

 

IT-dienstverleners lijken te profiteren

Een significant deel van de handelsbedrijven verwacht dat IT telefonie als het ware gaat opslokken. Afgezet tegen de percentages handelsbedrijven die beheer van IT en telefonie in één hand willen leggen, is de conclusie onontkoombaar dat voor de meeste bedrijven die die kant opgaan, IT-dienstverleners het eerste aanspreekpunt zullen zijn.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!