Beheer

Security
hacker

Hacker steelt Australische JSF-bestanden

30 gigabyte aan militaire data gestolen

© Pixabay CC0
12 oktober 2017

30 gigabyte aan militaire data gestolen

Een hacker heeft vorig jaar informatie gestolen over het Joint Strike Fighter-programma en andere militair materieel, door in te breken in het computernetwerk van een leverancier van het leger.

Volgens de minister verantwoordelijk voor de Australische defensie-industrie is ongeveer 30 gigabyte aan data gestolen, waaronder plannen voor de Joint Strike Fighter en het P-8 Poseidon verkenningsvliegtuig.

Commerciële bestanden

"Gelukkig zijn de bestanden die zijn meegenomen, commerciële bestanden en niet militaire data. Het is geen uiterst geheime informatie", zei minister Christopher Pyne tegen de Australische nieuwszender ABC. Tijdens de presentatie bleek dat het ging om technische informatie over slimme bommen, de JSF, het Poseidon-toestel en enkele schepen van de marine. Volgens de minister is er door de diefstal geen sprake van een gevaar voor de nationale veiligheid.

Dader onbekend

Het ministerie heeft geen idee wie achter de cyberaanval zit. De hacker zat in 2016 vijf maanden lang in het netwerk en de werkwijze was volgens de Australische veiligheidsdienst ASD 'methodisch, langzaam en weldoordacht'. Volgens de autoriteiten kan een staat achter de hack zitten. "Het kan één dader zijn en het kunnen er verschillende zijn", zei minister Pyne.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.