Beheer

Security
data

Hack-schandaal in VS veel groter dan gedacht

© CC0 - Pixabay.com KEWL
10 juli 2015
Hackers hebben bij meerdere aanvallen vertrouwelijke gegevens van in totaal ongeveer 21 miljoen Amerikanen gestolen. Dat heeft het Amerikaanse regeringsbureau dat persoonsinformatie voor federale ambtenaren verzamelt gisteravond laten weten.

Vorige maand meldden Amerikaanse onderzoekers al dat bij een dataroof waarschijnlijk gegevens van vier miljoen ambtenaren zijn buitgemaakt. Onderzoekers vermoeden dat Chinese hackers achter de aanvallen zitten. Naar nu blijkt was er nog een hack. Die is gerelateerd aan de eerste aanval. De geroofde informatie kan volgens experts worden gebruikt om mensen te chanteren. Het gaat onder meer om sofinummers.

Republikeinen in opstand

De Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, John Boehner, wil dat president Barack Obama de topambtenaren bij het bureau dat gehackt is, OPM, ontslaat. "Na de aankondiging van vandaag heb ik er geen vertrouwen meer in dat de huidige leiders in staat zijn om de zware taak om onze nationale veiligheid te herstellen, op zich te nemen."

Weigering

Ook andere Republikeinen vinden dat de nieuwste ontwikkelingen personele gevolgen moeten hebben. De top van het OPM heeft echter aangegeven in ieder geval niet zelf op te stappen.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.