Overslaan en naar de inhoud gaan

Hack op Home Depot wellicht groter dan die op Target

Hackers hebben vrijwel zeker miljoenen klantgegevens gestolen bij de Amerikaanse doe-het-zelf-keten Home Depot. Mogelijk is de hack nog groter dan die bij Target, waarbij de gegevens van 40 miljoen klanten werden gestolen.
Home Depot
© Home Depot
Home Depot

Volgens de gerespecteerde security-blogger Brian Krebs zijn er aanwijzingen dat alle 2200 vestigingen in de VS aangevallen zijn. “Als dat klopt – en al gaat het maar om meer dan de helft van de vestigingen – dan kan deze aanval veel grotere zijn dan die op Target”, schrijft hij.

Diverse banken hebben al aangegeven dat een grote hoeveelheid gestolen credit- en debetcards die gisteren op de zwarte cybercrimemarkten is opgedoken, mogelijk afkomstig is van deze aanval. Zij zijn volgens de banken te koop bij de illegale webwinkel rescator.cc.

Deze week werd bekend dat banken aanwijzingen hebben dat de systemen van de vestigingen van Home Depot sinds april/mei geïnfecteerd zijn. Dat is pas recent ontdekt. Home Depot zelf heeft gisteren verklaard dat het “ongebruikelijke activiteiten bestudeert.” Dat gebeurt samen met banken en justitie.

Target heeft tot nu toe zeker 146 miljoen dollar aan kosten moeten maken door de hack. Daarnaast daalden de verkopen door een breuk in het vertrouwen van de klanten.

Er zijn aanwijzingen dat de hack het werk is van een groep Russen en Oekraïners. Zij zouden ook verantwoordelijk zijn voor de aanvallen op Target en andere Amerikaanse winkelketens.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in