Management

Zakelijke software

Groupware: Microsoft loopt uit

14 juni 2013

Microsoft verstevigt koppositie

Microsofts Exchange en SharePoint worden verreweg het meest genoemd als oplossingen voor samenwerking. Beide scoren ruim 2 procentpunten hoger dan vorig jaar rond deze tijd. De meeste concurrerende oplossingen leveren wat in, met uitzondering van Google Apps, dat zijn penetratie ziet groeien van 1,2 naar 2,8 procent, Ook CMS-gebaseerde oplossingen groeien, van 1,6 procent in 2012 naar 2,3 procent in het jongste onderzoek. Nieuw in 2013 zijn BCT Corsa, goed voor 2,1 procent, en andere niet bij name genoemde groupware-oplossingen (1,8 procent)

 

Migratie naar Exchange 2010 goed op gang

Vorig jaar was de conclusie dat driekwart van de bezitters van Exchange de overstap naar de jongste versie nog moest maken. Exchange 2003 had toen nog meer gebruikersorganisaties als klant dan enige andere Exchange-versie. Anno 2013 kent Exchange 2010 de grootste aanhang. Vooral veel Exchange 2003-gebruikers hebben de overstap gemaakt. Alleen in de gezondheidszorg is Exchange 2003 met 37 procent van de vestigingen nog het meest gebruikte Microsoft mailplatform. De 2007-versie is met een kleine 40 procent van de vestigingen bovengemiddeld in gebruik in de publieke sector.

 

Laatste Groupwise-bastion kalft af

SharePoint is vooral in trek bij grote nationaal en internationaal opererende bedrijven. In middelgrote bedrijven is het beduidend minder populair dan gemiddeld. Opmerkelijk is het verlies van Groupwise in het publieke domein: waar het daar vorig jaar nog 11 procent scoorde, haalt het nu nog maar 7,7 procent.


 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!