Management

Zakelijke software

Groupware = Microsoft

3 juni 2014

Microsoft loopt verder uit

Concurrenten op de markt van groupware zijn anno 2014 niet meer dan nichespelers. En het marktleiderschap van Microsoft stuit potentiële gebruikers kennelijk niet tegen de borst. Exchange en SharePoint wonnen beide ruim 10 procentpunten ten opzichte van vorig jaar. Google Apps steeg slechts 1,8 procent in penetratie.

 

Grotere bedrijven willen meer dan Exchange

Er is een duidelijke samenhang tussen bedrijfsomvang en gebruik van SharePoint. Kleinere bedrijven kunnen vaak goed uit de voeten met de mail- en agendafuncties van Exchange, maar grotere bedrijven willen meer. Bij vestigingen die onderdeel zijn van een multinational, heeft inmiddels ruim 8 op de 10 Microsofts collaborationsoftware in gebruik. Dat cijfer impliceert ook een forse groei ten opzichte van vorig jaar, toen 59 procent SharePoint gebruikte. In de andere segmenten zag Sharepont ook groei, maar daar bleef die beperkt tot enkele procentpunten. De concurrentie blijft inleveren – op Google Apps na. Alleen IBM Lotus wist zich in het segment nationale bedrijven te handhaven.

 

Sommige Exchange 2003-gebruikers nemen kennelijk graag risico’s

Op 8 april jl. staakte Microsoft de ondersteuning van zijn Exchange Server 2003. Gebruik van deze software wordt daardoor steeds riskanter. Veel gebruikers van deze versie hebben dan ook hun maatregelen genomen. Toch rapporteert nog 1 op de 8 vestigingen, deze verouderde software te gebruiken. Afgelopen jaar heeft de helft van de gebruikers van Exchange 2003 de overstap naar versie 2010 of 2013 wel gemaakt. Een derde van de Exchange 2007-gebruikers deed hetzelfde.

 

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!