Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote storing treft alle Nederlandse digitale klanten van ING - update

ING heeft donderdag sinds de vroege ochtend gekampt met een grote storing. Alle Nederlandse klanten die digitaal bankieren bij het concern konden daardoor niet inloggen. De precieze oorzaak van het euvel was aanvankelijk niet duidelijk.
ING bank
© ING
ING

Volgens een woordvoerster van de bank ging het om een interne storing in een van de databases. Daardoor werkte de samenwerking tussen verschillende systemen niet goed. ING heeft een update uitgevoerd en nu werkt alles weer. Eerder meldde ING al dat er geen sprake was van een cyberaanval.

De bank meldde donderdagochtend op zijn storingspagina: "Op dit moment ervaren wij problemen met internet.bankieren, de Mobiel Bankieren app en iDeal. We werken hard aan een oplossing. Excuses voor het ongemak". Die mededeling wordt gegeven voor zowel de dienst Mijn ING Particulier als ook voor Mijn ING Zakelijk, Mobiel Bankieren en Mobiel Beleggen. Voor geldautomaten en voor betalen in winkels is er volgens de bank nu geen storing. Bij iDeal staat de beschikbaarheid van ING nu op 0,18%.

Betaald krijgen

Een woordvoerster van de bank zegt dat het probleem zowel speelt bij onlinebankieren via de computer als bij de mobiele app. Daardoor kunnen mensen geen betalingen verrichten en niet hun saldo checken. Betalingen ontvangen is nog wel mogelijk, benadrukt ze.

ING is eerst gaan uitzoeken hoe het euvel is ontstaan. Daarom kon de zegsvrouw aanvankelijk ook nog niet uitsluiten dat het bijvoorbeeld om een cyberaanval gaat. In een latere mededeling aan persbureau ANP stelt de woordvoerster dat er géén sprake van een aanval is, maar van een interne storing. De bank probeert er voor te zorgen dat alles zo snel mogelijk weer werkt. Maar wanneer dat het geval is, durft ING nog niet te zeggen.

Update:

Toegevoegd dat er volgens ING geen aanval is, maar dat de storing voor klanten is veroorzaakt door een interne storing.

Update2:

Storing opgelost.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in