Management

Zakelijke software

Grote organisaties: Complexiteit troef

21 maart 2014

Veel te verknopen

Gebruik van middleware is een duidelijke indicatie dat bedrijven een applicatie-omgeving met veel elementen en lagen in beheer hebben. Het wekt dan ook niet echt verwondering dat er een duidelijk verband bestaat tussen bedrijfsomvang en middleware.

Percentage
middleware-gebruikers naar grootteklasse
Werknemers   Percentage
5 tot 10
10 tot 20
2 0 tot 50
50 tot 100
100 tot 200
200 tot 500
500 tot 1000
1000 of meer
  2,1%
4,2%
5,9%
7,7%
12,1%
19,7%
35,7%
48,8%

Cloud zorgt voor complicaties

Cloud-oplossingen zijn breed geaccepteerd bij de grotere, in Nederland actieve organisaties. Toch is nog een substantieel deel van de grote organisaties zoekende naar een duidelijke richting. Het voorkomen van hybride – deels on premise, deels in de cloud – is meer regel dan uitzondering. Dit vormt op zich weer een nieuwe complicerende factor voor de IT-organisatie.

Duidelijke uitschieters

Het gebruik van middleware is bij de bedrijven met tenminste 200 medewerkers niet evenwichtig gespreid over de branches. Met name de financiële dienstverleners springen eruit, terwijl bouw-en installatiebedrijven, zorginstellingen en transportbedrijven beduidend minder dan gemiddeld van middleware gebruikmaken. Opmerkelijk is wel dat de transportsector met de zakelijke dienstverleners de enige branches zijn waar – in beide gevallen door iets meer dan 4 procent van de vestigingen – maatwerk-middelware gebruikt wordt.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!