Beheer

Apps
WhatsApp scherm

'Grootste storing ooit voor apps uit Facebook Family'

Functionaliteiten van Facebook, Instagram en WhatsApp lagen dinsdag 14 uur plat door storing.

© Pixabay
14 maart 2019

Functionaliteiten van Facebook, Instagram en WhatsApp lagen dinsdag 14 uur plat door storing.

Verschillende apps uit de ‘Facebook Family’ lagen dinsdag urenlang plat door een storing. Gebruikers van WhatsApp, Facebook, Facebook Messenger en Instagram klaagden online steen en been over de onmogelijkheid om bijvoorbeeld beeldmateriaal te delen, content te liken of te chatten via de diensten.

Facebook deelde dinsdagavond op het eigen Twitter-account mede op de hoogte te zijn van de storing in de ‘Facebook Family of apps’, en gaf aan hard te werken aan een oplossing. Ook voegde het bedrijf er aan toe dat de storing op zeker niets te maken had met een DDoS-aanval.

'Grootste storing ooit'

Volgens de BBC is de 14 uur durende storing de grootste storing die de apps ooit hebben ondervonden. De Britse nieuwszender vergelijkt de storing van dinsdagavond met een storing uit 2008, maar tekent gelijk het verschil in gebruikers op; 150 miljoen gebruikers in 2008 tegenover 2,3 miljard van nu.

Saillant detail is dat veel gebruikers van de Facebook-apps hun beklag over de storing deden op concurrent Twitter. Facebook deelde informatie middels het eigen Twitter-account, en ook Instagram deelde later op dinsdagavond op het eigen Twitter-account mede weer online te zijn. Uitspraken over de mogelijke oorzaak van de problemen zijn tot nu toe door geen van de apps gedaan. 

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.