Beheer

Security
Fortnite-hack

Groot gat in beveiliging van game Fortnite

Aankopen doen op kosten van iemand anders, meeluisteren met gamers en zelfs gesprekken in huiskamers kunnen afgeluisterd worden.

© Check Point
16 januari 2019

Aankopen doen op kosten van iemand anders, meeluisteren met gamers en zelfs gesprekken in huiskamers kunnen afgeluisterd worden.

In de populaire game Fortnite is een groot veiligheidslek ontdekt. Daardoor hadden hackers spelers kunnen bestelen. Ze zouden toegang kunnen krijgen tot accounts, waardoor ze onder meer spullen in het spel zouden kunnen kopen, op kosten van hun slachtoffers. Ook zouden de aanvallers kunnen meeluisteren met gamers, en zelfs met gesprekken in de kamer waar de gamers zitten. Het is niet bekend of mensen hier daadwerkelijk slachtoffer van zijn geworden.

Beveiliger Check Point heeft het gat ontdekt. Volgens het bedrijf komt het lek door fouten van de maker van Fortnite, gamestudio Epic Games. Kwaadwillenden kunnen phishingmails sturen vanaf een domein van Epic Games. Als een speler daar nietsvermoedend op klikt, zouden zijn tokens in handen van de hackers komen. Die tokens zijn speciale codes die de game gebruikt om de identiteit van een speler te controleren. Met die tokens kunnen hackers zich voordoen als echte gamers.

Check Point zegt dat Epic Games het probleem inmiddels heeft opgelost.

Fortnite is een van de populairste games ooit. Momenteel zijn er ongeveer 200 miljoen geregistreerde spelers, van wie er bijna 80 miljoen regelmatig spelen. Fortnite is in principe gratis, maar gamers kunnen er allerlei extra's voor aanschaffen. Ook bestaan er uitgaven van het spel waarvoor wel moet worden betaald. Er zijn drie versies: in Save the World moeten teams samenwerken om zombies te verslaan. In Battle Royale belanden honderd gamers op een eiland en moeten ze tegen elkaar vechten. Wie het langst in leven blijft, wint. In Creative mogen spelers zelf een wereld bouwen waarin ze spelen.

Check Point toont hoe het hacken van Fortnite in zijn werk gaat:

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.