Overslaan en naar de inhoud gaan

Groningen investeert met de Digitale Academie in digitale vaardigheden

Het Nationaal Programma Groningen - een samenwerkingsverband van Rijk, provincie en gemeenten - heeft het project Digitale Academie Noord-Nederland gehonoreerd. Daarmee wordt het mogelijk om bestaande opleidingen op het gebied van digitale vaardigheden en het aanbod van bibliotheken in de regio samen te brengen.
Digitale vaardigheden
© Shutterstock.com
Shutterstock.com

Wie digitale vaardigheden wil aanleren, kan daar opleidingen voor volgen. Het opleidingsaanbod is echter erg gefragmenteerd en voor verschillende doelgroepen lastig te vinden. De Digitale Academie wordt een online platform waar alle digitaliseringsopleidingen die in Noord-Nederland worden aangeboden zichtbaar zijn. Aan de hand van het project willen de provincie en de gemeente Groningen de inwoners van de provincie digitaal vaardiger maken. Via het platform kan iedereen - ongeacht voorkennis of opleidingsniveau - een passende opleiding digitale vaardigheden vinden.

Meest digitaal geletterde stad

"Met behulp van de Digitale Academie gaan wij er samen met onze partners voor zorgen dat iedereen mee kan in de digitale revolutie en willen we voorkomen dat er een tweedeling ontstaat in de maatschappij op digitaal gebied", zegt Robin van den Berg van de Hanzehogeschool Groningen, dat initiatiefnemer is van de Digitale Academie Noord-Nederland. "Door samen te werken met de bibliotheken in de regio kunnen we het aanbod naar de inwoners brengen en ook de (digitaal) laaggeletterde doelgroep bereiken."

Naast de Hanzehogeschool werken ook Noorderpoort, de Rijksuniversiteit Groningen en Biblionet Groningen samen in de Digitale Academie. Samen hopen ze niet alleen de digitale kennis van de bevolking van de stad en de provincie Groningen te vergroten, maar Groningen in 2025 zelfs de meest digitaal geletterde stad en provincie van Nederland te maken. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in