Innovatie & Strategie

Zakelijke software
geld

Groeigeld voor bouwer e-commerceplatformen CloudSuite

Het Nederlandse bedrijf CloudSuite wil Europa in, te beginnen in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

© Pixabay CC0 Public Domain
8 december 2016

Het Nederlandse bedrijf CloudSuite wil Europa in, te beginnen in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

CloudSuite, dat e-commerceplatformen voor de zakelijke markt ontwikkelt, wil verder uitbreiden in Europa en trekt daarvoor nieuw kapitaal aan.

CloudSuite wil in eerste instantie uitbreiden in Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Daarnaast wil het softwarebedrijf haar producten en diensten verder ontwikkelen.

Het Larense investeringsfonds 5Square neemt hiertoe een minderheidsbelang in het bedrijf en heeft ook de intentie uitgesproken om door te willen investeren als dat nodig is. Ook bestaande aandeelhouders steken geld in de verdere ontwikkeling van het platform. Dat schrijft het FD vandaag.

De start-up, die volgend jaar verwacht een omzet te kunnen realiseren van ruim 2 miljoen euro, handelt onder meer alle transacties af voor webwinkel Fonq, voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt.

Zonder tussenkomst

CloudSuite-medeoprichter Okko Huisman (43) zegt in het FD dat groothandels en fabrikanten steeds vaker direct leveren aan de klant zonder tussenkomst van een dealer of wederverkoper. De veranderingen in de tussenhandel zijn groot, stelt Huisman. "Kijk naar het Chinese Alibaba, waar Nederlandse bedrijven rechtstreeks producten in China bestellen."

Bestaande voorraad- en bestelsystemen in de groothandel zijn vaak gedateerd, legt Huisman uit. "Er komt veel handwerk bij kijken." Zo wil een afnemer vaak niet het volledige assortiment zien, maar alleen wat relevant is voor zijn bedrijfsvoering, omdat binnen het zakelijke segment kijken nou eenmaal veel geld kost. "Inspiratie en verleiden, zoals bij consumentenplatformen, is veel minder belangrijk."

Snelgroeiende bedrijven

Het aangetrokken kapitaal - om hoeveel geld het gaat is niet bekend - wordt ingezet om het product verder te ontwikkelen. 5Square investeert hoofdzakelijk in snelgroeiende bedrijven. Het fonds doet doorgaans investeringen tussen de 1 miljoen en 10 miljoen euro.

CloudSuite is in 2010 opgericht en werkt onder meer voor woonwinkel Goossens Wonen & Slapen, kantoorartikelengroothandel Quantore en Paardekooper Verpakkingen.Op dit moment gaat 30 procent van de totale omzet van het bedrijf naar R&D.

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.