Overslaan en naar de inhoud gaan

Gratis upgrade naar Windows 10 na 5,5 jaar nog altijd mogelijk

Hoewel officieel al lang niet meer mogelijk, is er vijf en een half jaar na de introductie nog altijd een olifantenpaadje om gratis van Windows 7 of Windows 8 over te stappen op Windows 10.
Windows 10 installeren
© CC BY 2.0
CC BY 2.0

Microsoft heeft vanaf de introductie van Windows 10 erg veel moeite gedaan om gebruikers te laten migreren van oudere versies van het besturingssysteem naar de nieuwste. Dat maakt het onderhoud voor Microsoft zelf veel makkelijker en goedkoper. Het eerste jaar zou een overstap gratis zijn, dus tot 29 juli 2017. Die periode werd echter verlengd tot 16 januari 2018.

Maar ook daarna bleek er nog een mogelijkheid om gratis een versie van het nieuwe besturingssysteem te bemachtigen. Nu blijkt uit een proefje van BetaNews dat die mogelijkheid nog altijd bestaat.

Een voorwaarde is wel dat op de pc voor welke de nieuwe versie bedoeld is, een geregistreerde versie van Windows 7 of 8.x draait.

Vervolgens moet van de Microsoft-site de app Windows Media Creation worden gedownload. Na het installeren en openen kan de optie 'Upgrade this pc now' worden geselecteerd. Volgens moet de gebruiker een aantal venster doorlopen waarna de installatie start.

Daarna moet nog even worden gecontroleerd onder 'Instellingen' en 'Update & Beveliging' of in de sectie 'Activatie' de Windows 10 versie daadwerkelijk is geactiveerd.  Anders volstaat een druk op de 'Activeer'-knop in dat venster.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in