Beheer

Netwerken

Google weigert 60 procent van de verwijderverzoeken

21 november 2014
Het eerste halfjaar na de beslissing van het Europese hof van Justitie dat Google op verzoek links naar irrelevante, onterechte of schadelijke informatie over personen moet verwijderen, heeft het 170.000 'verwijderverzoeken' gekregen.

Het beoordelen van die verzoeken is behoorlijk wat werk. In totaal waren bij de weging 588.000 verwijzingen naar webpagina's betrokken. Van de 170.000 verwijderverzoeken heeft Google 42 procent gehonoreerd. Daarbij is een grote variëteit aan sites betrokken. Facebook is de sites waar het vaakst verwijzingen naar zijn verwijderd; dan gaat het om 4019 URL's. In totaal worden zo'n 350.000 verwijzingen uit Googles zoekmachine geweerd.

Overigens doet Google dat alleen met de Europese uitvoeringen van zijn zoekmachine. Wat op google.nl niet te vinden is, kan gewoon gezocht worden via google.com. Vooral bij de categorie appeltje-eitje-verwijderverzoeken, waar overduidelijk valse informatie over klagers wordt verspreid of zonder enige reden inbreuk wordt gemaakt op hun privacy, leidt dat inmiddels al tot discussie.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.