Overslaan en naar de inhoud gaan

Google vraagt om hulp ontwikkelaars bij Fuchsia-project

Google stelt de ontwikkeling van zijn nieuwe besturingssysteem Fuchsia verder open voor het publiek. Zo kunnen ontwikkelaars zich nu aanmelden om bij te dragen aan het opensourceproject en is er een mailinglijst opgezet voor mededelingen en discussies rondom het project.
Google fuchsia

Googles Fuchsia moet uiteindelijk een besturingssysteem worden voor verschillende soorten producten, waaronder Android-apparatuur. Maar hoewel er al vier jaar aan het besturingssysteem wordt gewerkt, bleef het tot nu toe relatief stil rond het project.

Nu komt daar verandering in. Google wil meer mensen betrekken bij het project. In een blogbericht kondigt Wayne Piekarski, developer advocate voor Fuchsia, aan dat er verschillende stappen genomen worden om het project opener te maken. Via een nieuwe, openbare mailinglijst kan er over het project gediscussieerd worden en een nieuwe tracker laat deelnemers zien waar nu aan gewerkt wordt. Ook worden "goed geteste bijdragen van hoge kwaliteit" verwelkomd in het project. Om een bijdrage te leveren moeten ontwikkelaars zich echter wel aanmelden via een nieuw gepubliceerd proces

Daarnaast is er een technische roadmap verschenen voor Fuchsia, die beter inzicht moet bieden in de richting van het project en de prioriteiten. Zo wordt er gewerkt aan een driver framework waarmee de kernel onafhankelijk van de drivers geüpdatet kan worden, en aan het verbeteren van bestandssystemen voor prestaties. 

Nog lange weg te gaan

Piekarski benadrukt in zijn blogbericht dat Fuchsia nog niet klaar is voor algemene productontwikkeling of als een ontwikkeldoel. Maar ontwikkelaars kunnen het opensourceproject nu wel klonen, compilen en eraan bijdragen. Op dit moment is er ondersteuning voor een gelimiteerde set aan x64-gebaseerde hardware. Daarnaast is het mogelijk om Fuchsia te testen via een speciale emulator. 

Wanneer het besturingssysteem precies klaar moet zijn, is nog onbekend. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in