Overslaan en naar de inhoud gaan

Google Voice eindelijk goedgekeurd voor iPhone

Google maakte op een bedrijfsblog bekend dat Google Voice vanaf nu beschikbaar is in de Amerikaanse App Store van Apple. Op dit moment is de app nog niet elders in de wereld beschikbaar gesteld en Google laat in het midden of dat later alsnog zal gebeuren.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Uit de bekendmaking van Google wordt niet duidelijk waarom de applicatie nu wel door de beugel kan, nadat Apple lang had dwarsgelegen. Volgens Apple heeft Google de app opnieuw ingediend, is deze opnieuw beoordeeld en daarna goedgekeurd.

In juli 2009 had de fabrikant van de iPhone de app van Google afgewezen. De halsstarrige opstelling van Apple leidde zelfs tot een onderzoek doorde Federal Communications Commission (FCC). De toezichthouder vroeg zich onder meer af of telecombedrijf AT&T, dat de iPhone in de VS exclusief levert, betrokken was bij de weigering. Het zou immers in het belang kunnen zijn van AT&T om klanten te verhinderen met hun iPhone via internet te bellen in plaats van via het mobiele netwerk. AT&T ontkende enige betrokkenheid bij de afwijzing.

Apple hield ondanks het FCC-onderzoek voet bij stuk, onder meer met het argument dat Google met zijn merknaam een te zwaar stempel zou drukken op de iPhone. De FCC ondernam geen sancties tegen Apple en de huidige status van het onderzoek is onduidelijk, aldus de zakenkrant The Wall Street Journal.

Met Google Voice kan de gebruiker hoge belkosten buiten zijn belbundel omzeilen door via internet te bellen. Het is ook mogelijk gesprekken die op verschillende nummers (vast, mobiel, kantoor, thuis) binnenkomen om te leiden naar de Google-app op de iPhone. Voicemail kan worden omgeleid naar de mailbox en van spraak in tekst worden omgezet.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in