Overslaan en naar de inhoud gaan

Google stopt met Wave

Wave werd in 2009 met klaroengeschal voorgesteld aan ontwikkelaars op de conferentie Google I/O. Gebruikers van Wave kunnen via een webbrowser samen aan documenten werken en in ‘realtime’ berichten en bestanden zoals foto’s uitwisselen. Het is ook mogelijk aangebrachte veranderingen als in een filmpje terug te draaien.
Wave, chat / instant messaging
© Google
Google

Ondanks veel enthousiasme voor de nieuwe dienst bij ontwikkelaars en binnen Google zelf heeft Wave het niet gered. Op het officiële Google Blog schrijft Urs Hölzle, vicepresident van Google, dat Wave weliswaar ‘talrijke trouwe fans’ heeft maar toch niet die mate van gebruikersacceptatie heeft ondervonden waarop was gehoopt.

Google zal Wave daarom niet verder ontwikkelen als losstaand product. Het bedrijf wil de onderliggende technologie wel gebruiken voor andere projecten. Centrale onderdelen van de programmacode zijn als open source vrijgegeven. Dat geldt voor functionaliteiten als ‘drag and drop’ van bestanden vanaf het bureaublad en het ‘letter-voor-letter typen’ van teksten die direct bij de tegenpartij zichtbaar worden.

De website van Wave blijft nog minstens tot eind 2010 toegankelijk. Google belooft ook tools te ontwikkelen waardoor gebruikers de informatie die ze in Wave hebben gecreëerd makkelijk kunnen ‘bevrijden’ uit deze ten dode opgeschreven werkomgeving.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in